Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@04:42:16 GMT

احداث ۳ نیروگاه جدید در تهران

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۵۷۰۳۹

محسن طرزطلب در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی برق در نشستی خبری با بیان اینکه برای نیاز تامین برق در پنج سال آینده‌ نگرانی‌هایی وجود دارد، اظهار کرد: از هم‌اکنون برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته تا نیروگاه‌هایی در مناطق مختلف به منظور تامین برق به تهران به وجود آید.

وی ادامه داد: علاوه بر تهران در استان‌های مازندران، سیستان و بلوچستان و خوزستان نیز نگرانی‌هایی برای تامین برق وجود دارد، گفت: درخواست ما این است که در حوزه مدیریت مصرف و تقاضا صرفه‌جویی کافی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در غیر این صورت، طی ۱۰ سال آینده شاهد کمبود برق معادل ۵۵۴۰ مگاوات خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه برای احداث هر هزار مگاوات ۶۵۰ میلیون یورو باید هزینه شود، گفت: این توان از عهده وزارت نیرو خارج است به همین دلیل امیدواریم مدیریت مصرف و تقاضا به معنای جدی در کشور اجرایی شود.

طرزطلب تصریح کرد: در شرایط فعلی علاوه بر مدیریت تقاضا و مصرف لازم است که راندمان نیروگاه‌ها از ۳۶ به ۴۰ درصد افزایش یابد.

وی با اشاره به لزوم احداث سه نیروگاه در تهران گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده که سه نیروگاه در شرق تهران، جنوب شرقی و در استان مرکزی احداث شود که یکی از این نیروگاه‌ها دولتی و دو تای دیگر خصوصی است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در خصوص تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی گفت: درخواست ما این بود که برای این منظور مبلغ ۵۷۳ میلیارد تومان تخصیص داده شود که تنها ۸ میلیارد تومان تخصیص یافت اما براساس رایزنی‌های انجام شده قرار است که برای سال آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای سوخت صرفه‌جویی شده در نظر گرفته شود.

طرزطلب در خصوص نیروگاه‌ ری نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های در نظر گرفته شده قرار شد تا یک نیروگاه جدید با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات و هزینه ۵۰۰ میلیارد تومان جایگزین نیروگاه ری شود و قرار شده بود که برای انجام این کار از اعتبارات ژاپن استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر تا پایان سال میلادی خط ا عتباری این طرح محقق نشود، از امکانات داخل کشور جایگزین و این پروژه را اجرایی خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به بدهی‌های شرکت برق حرارتی گفت: بدهی‌های این شرکت به دو قسمت بانک و تولیدکنندگان برق تقسیم می‌شود که در حال حاضر ۱۸۰۰ میلیارد تومان به تولیدکنندگان و به بانک‌ها نیز ۳۰۰۰ میلیارد تومان بدهی داریم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا این بدهی‌ها را بازپرداخت کنیم.

طرزطلب تصریح کرد: تاکنون توانسته‌ایم ۹۰۰۰ میلیارد تومان از بدهی بانک‌ها را پرداخت کنیم و باید گفت که ۶۲۰۰ میلیارد تومان از محل مطالبات دولت و ۱۸۰۰ میلیارد تومان نیز از محل صکوک اسلامی پرداخت شده است و امیدواریم بتوانیم تا پایان سال ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر از بدهی‌ها را پرداخت کنیم.

وی در خصوص اعتراض بخش خصوصی مبنی بر عدم اطلاع از جزئیات قراردادهای خارجی گفت: تمام قراردادهای خرید تضمینی برای سرمایه خارجی در سایت شرکت برق حرارتی وجود دارد اما جزئیات قرارداد محرمانه است و اگر بخش خصوصی اطلاعات بیشتری بخواهد قطعا بنده به شخصه پاسخگو خواهم بود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با بیان اینکه ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی در نظر گرفته شده است، گفت: ۴۰ درصد این تعمیرات توسط دولت و ۶۰ درصد نیز توسط بخش خصوصی انجام می‌شود اما تمام نیروگاه‌های دولتی و خارجی لازم به اورهال شود.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی از افزایش پیک برق سخن گفت و افزود: در پیک مصرف برق تابستان سال آینده ۳ هزارو ۲۱۰ مگاوات نیروگاه حرارتی به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه خواهد شد.

وی افزود: سال گشته ۹۴ درصد و سال جاری ۱۳۹۲ درصد برق کشور از طریق نیروگاه های حرارتی و مابقی از طریق سایر نیروگاه ها تامین شده است.

طرزطلب با بیان اینکه از مهرماه سال جاری هر ماه دو واحد نیروگاه جدید به ظرفیت نیروگاه های برق کشور اضافه شده است، گفت: در مهرماه، واحد اول نیروگاه شیروان و نیروگاه ۱۶۲ مگاواتی سمنگان و در اوایل آبان بخش بخار نیروگاه تابان یزد و هفته گذشته نیز واحد گاز نیروگاه پتروشیمی دماوند وارد مدار شده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه دو هفته آینده نیروگاه پرند نیز وارد مدار خواهد شد، افزود: با ورود این نیروگاه ها به مدار، برای تامین برق مصرفی در پیک تابستان سال آینده نگرانی نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه تعمیرات نیروگاه های کشور تا قبل از اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به پایان خواهد رسید، اضافه کرد: تاکنون طبق برنامه ریزی انجام شده ۱۵ درصد تعمیرات نیروگاه ها عملیاتی شده و نسبت به برنامه‌ریزی صورت گرفته عقب نیستیم و در زمان مقرر تعمیرات نیروگاهی پایان خواهد یافت.

طرزطلب، پیک برق تابستان سال جاری را ۵۵هزار و ۴۰۰ مگاوات عنوان کرد و گفت: پیش بینی می شود با توجه به رشد مصرف برق، پیک مصرف برق در تابستان سال آینده از مرز ۵۹ هزارمگاوات نیز فراتر خواهد رفت.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۵۷۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت احداث تهران جدید

بدون مقدمه باید گفت دو-سوم دغدغه خانواده‌های شهری ما مسئله مسکن است خصوصا در شهر‌های بزرگ این قضیه کاملاً مشهود است. در مسئله تامین مسکن هم بیشتر از اینکه موضوع مصالح مهم باشد موضوع زمین مرغوب مهم است؛ بنابراین سیاست دولت در تامین مسکن باید ایجاد زمین مرغوب باشد و ایجاد زمین در حاشیه کلان شهر‌ها به نوعی یعنی تامین تاسیسات زیر بنایی در یک زمین موجود در اراضی ملی است.

به گزارش فرارو، اما این زمین برای اینکه از دید مصرف کننده مرغوب باشد باید بخشی از ساختار اداری دولت در آن شهر جا داده شود. به عبارت دیگر اگر بخواهیم یک کالایی مانند زمین در یک شهر جدید صد هزار نفری تا یک میلیون نفری در حاشیه کلان شهری مانند تهران تولید کنیم که برای مصرف کنندگان هم همان مطلوبیت نسبی شهر تهران را داشته باشد باید حداقل یک درصد تا ده درصد از ساختار اداری دولت درآن شهر مستقر شود تا این شهر جدید صرفا یک شهر خوابگاهی نباشد.

به عبارتی در طراحی شهری باید ذخیره زمین مورد نیاز برای انتقال یک درصد تا ده درصد از دستگاه‌های دولتی به آن شهر پیش بینی شود. با انجام این کار دو اقدام مثبت اتفاق می‌افتد یکی آنکه آن شهر جدید پتانسیل درامدی را پیدا میکند چراکه مسیر تزریق هزینه‌های جاری دستگا‌ها دولتی به یک جامعه از طریق همین تشکیلات ستادی و اداری هست و دوم اینکه چند درصد از فشار جمعیتی شهر تهران که عموما به دلیل تمرکز ادارات دولتی هست کاسته میشود.

در واقع آنچه موجب کمیابی زمین و گرانی زمین در بسیاری از کلان شهر‌هایی میشود وجود دستگا‌های دولتی است که جمعیت زیادی را بخود جذب می کند. در دولت آقای احمدی نژاد بنابود بخشی عمده از دستگاه‌های دولتی از تهران به سمت شهرستان مورد هدف خارج شوند که یک طرح ایده آل و شاید سنگ بزرگ بود، ولی عملی نشد، ولی انتقال دستگا‌های دولتی به شهر‌های جدید قابل انجام هست. در این صورت هست که هم کلان شهر بار جمعیتی اش تعدیل میشود و هم آن شهر جدید هم یک شهر پویا و واقعی خواهد بود.

یکی از نقاط پیشنهادی ایجاد شهر جدید حداقل با ضرفیت یک میلیون نفر در حوالی چرم شهر در جنوب ورامین هست؛ و دستگاه‌های اداری دولتی مورد هدف مینتواند همین شرکت‌های نفتی باشد که در یک طراحی شهری ذخیر زمین مورد نیاز جهت انتقال ستاد شرکت‌های نفتی مستفر به آنجا فراهم باشد. شاید حالت ایده ال این است که ستاد شرکت‌های نفتی و گازی در استان‌های جنوبی مستفر گردد، ولی حال که به دلایل امنیتی و ... این حالت میسر نیست باید به گزینه جایگزین فکر کرد که حداقل نسبتا ایده آل باشد و این یعنی انتقال این دستگاه ها به شهر‌های جدید.

با انتقال شرکت‌های نفتی بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری بخش خصوصی و بسیاری از بانک‌ها بساط خود را جمع میکنند به آنجا میایند و وزارت نفت هم چون منابع خوبی دراختیار دارد در ایجاد تاسیسات شهری کمک خواهد کرد. قرار گرفتن در موقعیت کنارگذر جنوبی تهران، دسترسی به فرودگاه بین المللی امام خمینی، دسترسی به استان‌های شرقی و غربی و جنوبی از محاسن این اراضی ملی می‌باشد.

یادمان باشد ایجاد شهر‌های جدید بدون انتقال بخشی از دستگاه‌های دولتی نمیتواند یک شهر پویا را ایجاد کند که فشار جمعیتی کلان شهر‌ها و شهر تهران را کم کند تا قیمت زمین مسکن که دغدغه اصلی مردم هست تعدیل گردد. در واقع دولت بعنوان متولی بخش مسکن باید کاری کند که یک خانواده شهری به همان دلیلی که شهر تهران را بعنوان سکونت انتخاب کرده حالا بیاید همان شهر جدید را برای سکونت انتخاب کند. چرا که درحال حاضر ده‌ها هزار مسکن خالی در شهر‌ها وشهرک‌های اطراف پایتخت (دماوند، هشگرد و پرند و...) وجود دارد که نمیتواند کمیابی مسکن تهران را جبران کند.

خرید زمین متری یک میلیارد تومانی توسط دستگاه دولتی

اخیراً رسانه با خبر شدیم یک از وزارت خانه‌ها در حال خرید برجی دوقلو درحوالی شمال شهر تهران با مساحت زیربنای طبقات ۱۶۵ هزار متر مربع و به ارزش ۲۳ هزار میلیارد تومان می‌باشد که مساحت زمین این ساختمان ۱۶ هزار متر مربع می‌باشد. براساس محاسبات سرانگشتی اولیه پولی که این وزارت خانه می‌پردازد حداکثر ۵ هزار میلیارد آن مربوط به فضای ساختمانی ساخته شده (۱۶۵ هزار متر با قیمت ۳۰ میلیون تومان در هرمتر) و بقیه مبلغ یعنی ۱۸ هزار میلیارد تومان مربوط به هزینه زمین ۱۶ هزار مترمربعی هست که هر متر آن بیش از یک میلیارد برای دولت و وزارت آب میخورد.

آیا موقع آن نشده است که دولت هزینه کردن و تغذیه پول به شهر تهران دست بردارد و چرخه تورمی زمین و مسکن تهران را آسوده بگذارد.

آیا نمیشود با در اختیار دادن زمین رایگان مربوط به اراضی ملی را به وزارت خانه‌ها و احداث ساختمان مثلا ۵ هزار میلیارد تومانی در این مورد خاص بقیه مبلغ (دراین مورد خاص ۱۸ هزار میلیارد تومان) صرف انجام تاسیسات زیر بنایی شهری در یک شهر جدید (تهران جدید) در جنوب تهران (نقطه برخورد سه استان قم تهران و سمنان) گردد.

چرا بااین کار نه تنها تورم مسکن تشدید نمیشود و عرصه بر مردم شهر تهران تنگ نمی‌شود بلکه مقدمه سکونت چند صد هزار نفر هم در تهران جدید فراهم میشود. چراکه تا زمین رایگان هست خرید زمین متری یک میلیارد تومانی تزریق معضل به جامعه شهری و خصوصا شهر تهران خواهد بود.

ضمنا هدف از ارائه این مطلب صرفا ایجاد تهران جدید در جنوب تهران می‌باشد و هدف آن یک لج بازی سیاسی نیست که یک دستگاه دولتی خاص از نوسازی ساختمان‌های قدیمی خود باز ماند بلکه هدف آن است که هزینه‌های دولت جهت دهی شود تا نفع اجتماعی و اقتصادی عمومی هم برای همه اقشار جامعه داشته باشد.

محسن ابوالحسنی کارشناس عمران و اقتصاد

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • تولید برق در اوج گرمای تابستان
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • ضرورت احداث تهران جدید